Osnova adiabatnega sistema

Aqua cool adiabatni sistemi so razviti s strani tehničnih in industrijskih strokovnjakov s čimer zagotavlja najboljše hlajenje industrijskih površin. Sistem deluje po fizičnem principu proizvajanja ekstra fine meglice. Da meglica izpari v ozračje potrebuje energijio, ki jo črpa iz trenutne toplote ozračja. Tako lahko sistemi ohladijo najbolj vroč zrak, ki se nahaja pod stropom industrijskih površin.

Dvojno filtrirana voda od 1-5 mikronov, se pod pritiskom 70 barov pretaka po ceveh, potem pa se razprši skozi specialno patentirane visokotlačne šobe v ekstra fino meglico. Miljarde majhnih kapljic (manjših od 10 mikronov) osvežuje atmosfero-okolje-zrak, te pa kasneje izparijo in s tem ohladijo ozračje do 15°c.

Adiabatne sisteme smo nadgradili in specializirali posebno za namene industrijskega hlajenja. V kombinaciji z industrijskimi ventilatorji in digitalnim nadzorom temperature ali vlage, smo dosegli odlične rezultate. Omogočajo boljše mešanje vročega zraka, hkrati pa digitalni nadzor zazna previsoke temperature, vključi sistem in vroč zrak ohladi.Aquacool - Vlažilni in hladilni sistemi

Razviti svet se vse bolj nagiba k adiabatnem hlajenju, ki je okolju prijaznejši in blagodejno vpliva na ljudi. Zaradi tega smo se odločili, da tudi mi prispevamo k boljšemu počutju ljudi in ohranjanju narave, saj ti sistemi ne vsebujejo škodljivih snovi, ki povečujejo obseg toplogrednih plinov.