Papirna industrija in tiskarne

Visoka hidroskopnost papirja se nagiba k absorbciji ogromne količine vlage. Če pa pomislite, na zimsko ogrevanje in poletno klimatizacijo pa relativni procent vlage pade od 15%-25%, medtem, ko se optimalni prag giblje od 45% in 55%. Različne neželene posledice so tudi izjemno visoki statični naboj v zraku, nestanovitnost drobnih delcev, zgodnje sušenje tiskarskih barv, deformacija papirja insušenje sluznice operaterjev v bljižini stroja.

Vzdrževanje primerne relativne vlage je pomembno za znižanje statičnega naboja v zraku, ki ima lahko neugodne posledice. Zgodnje sušenje črnila, če se ta uporablja privede do slabe kvalitete tiskanja in pogostejšega čišcenja tiskalnih glav. Nestanovitnost drobih delcev, kot so tisti iz tonerjev in barv je z sistemi Aqua Cool zmanjšana za več kot 50%. Z atomizacijo vode je zmanjšana tudi prisotnost bacilov in žuželk. Pravilno vlaženje omogoča, da papir ne izgublja svoje prvotne oblike, kar lahko privede do blokiranja rotacijskih strojev in napak pri tisku.

Papirna industrija in tiskarneV takšnih razmerah so Aqua Cool sistemi zmožni popolnoma regulirati relativno zračno vlago z nizkimi obratovalnimi in vzdrževalnimi stroški. Glede na tabelo na prejšnji strani, lahko vidite, da so naši sistemi zelo konkurenčni alternativnim vlažilnim sistemom in se ponovno investiranje v novejšo tehnologijo, izplača v nekaj mesecih. Ta prihranek je podkrepljen z rednim vzdrževanjem, ki je enostavno in ekonomično in ga je mogoče opraviti tudi s strani uporabnikov.

To se kaže v boljši kakovosti proizvodov, izboljšanim optimalnim delovnim pogojem, zmanjševanje statične elektrike in prahu in ob uporabi drugih sistemov, znatno zmanjšanje stroškov.