Vlaženje

Nadzor vlažnosti

Nadzor vlažnosti

Aqua Cool sistemi so zmožni popolnoma uravnavati zračno vlago na določenem nivoju. Prisotnost vode v zraku definirana kot zračna vlaga, je pomembna tako za človeško telo, kot tudi naravne surovine. Na primer: izničuje statično elektriko, ki je prisotna v tekstilni ind. Na veliko industrijskih obratov, negativno vpliva nizka in neuravnovešena vlažnost, z velikimi finančnimi posledicami.

Škodljivi učinki neuravnovešene vlage in suhega zraka so:

- suh zrak suši sluznico dihal (pogosti prehladi in druge bolezni povezane z dihalnimi potmi).
- hrana in sadje izgubita kvaliteto in težo, ki je pomembna za trgovca.
- naravni material, kot je les, dobi razpoke, in spremeni obliko.
- Statična elektrika v zraku lahko povzroči negativne posledice.
- Papir spreminja obliko glede na procent relativne vlage v zraku.

 

Z našimi sistemi za nadzor relativne vlažnosti zagotavljamo konstantno vlago v manjših prostorih kot tudi v večjih industrijskih obratih. Z visokimi izkoristki sistemov in neverjetno nizko porabo električne energije so poleg vsega popolnoma avtomatizirani.

Zagotovite si točno določeno vlažnost v prostoru in nemoteno delovanje objekta. Z veseljem pridemo na ogled in opravimo meritve, za najboljši izkoristek sistema. Vam pa omogočimo čim boljše pogoje pa naj bo to za zaposlene ali pa material s katerim razpolagate.

 

Ekipa Aquacool

 

 

 


 

Lokalno hlajenje

Lokalno hlajenje

Veliki stroji in oprema v podjetjih so po navadi glavni povzročitelji visokih temperatur v industriji. V livarnah, jeklarnah in proizvodnji plastičnih izdelkov, stroji oddajajo enormne količine visokih temperatur. Ker je take proizvodnje težko hladiti, oziroma za hlajenje porabimo veliko energije, nam to predstavlja visoke stroške. Aqua Cool sistemi z adiabatnim sistemskim hlajenjem, lahko delujejo samo v delovnem območju strojev, kjer je temperatura najvišja ali na nekaj kvadratnih metrih, kjer dela operater. Ta rešitev omogoča zmanjšati stroške na minimum in se osredotočiti na dejanski učinek, brez porabljanja velikih količin energije.

Naše sisteme lahko uporabimo tudi za zmanjšanje prašnih usedlin in izboljšanje kakovosti zraka za dihanje, s čimer se zmanjša količina delcev železa v prahu, maziv in drugih škodljivih snovi.

 

Ekipa Aquacool