Živilska industrija

Vsi hipermarketi in supermarketi vseh velikosti so zdaj opremljeni s klimatsko napravo in ogrevalnimi sistemi, ki občutno izboljša kakovost okolja za uporabnike, ampak tudi poslabša pogoje za shranjevanje izdelkov. Sveža hrana rastlinskega in živalskega izvora, ob neuravnovešeni vlagi zgubljana kakovosti in teži, kar je slabo za trgovca.

Klimatske naprave znatno znižujejo vlago v prostoru, kar pomeni da sadje in zelenjava začne izgubljati svežino, kakovost zunanjega izgleda in težo, ki neposredno vpliva na končno ekonomicnost.

Pravzaprav maščobna masa, ki je večinoma sestavljena iz vode , se nagiba k izgubi mase v prostoru, kjer je relativna vlažnost manjša od 50%. Če je shranjena v prostorih, kjer relativna vlažnost ni dosežena, lahko šunka izgubi 15% – 20% svoje teže.

 

  IZGUBA CENA IZGUBA
teža % kg €/kg
1 15 0,15 18 2,7
10 15 1,50 18 27
100 15 15 18 270
500 15 75 18 1350

 

Če pomislite, da se izdelki kot so sadje in zelenjava, izdelki, ki se prodajajo po teži izdelka, je enostavno razumeti izboljšanje v smislu prodajnih prihodkov in kvaliteti prodajnega produkta. AquaCool adiabatni sistemi imajo v tej vrsti industrije dvojno funkcijo: izdelek ohranja hladen, kar je zelo pomembno in uravnava priporočeno vlago izdelku, kar pa povzroča višjo kakovost in skoraj ničelno izgubo teže.

Naši sistemi so na voljo z večstopenjsko filtracijo in sterilizacijsko enoto, ki preprečuje nastanek mikrobov in bakterij.
Sistemi so se izkazali kot odlična rešitev za mesnice in hladilnice, kjer je potrebna vlaga skoraj 90%. Z sistemom dosežemo še večji učinek hlajenja v hladilnicah in popolnoma ničelno izgubo teže mesa v mesnicah.